PPP 2.0: Provocarea 9 – Lupișori

Cadru simbolic:

Marea Vânătoare din Junglă se apropie de sfârșit! Mowgli își dă seama că a învățat foarte multe, de la fiecare experiență prin care a trecut. Tot mergând înainte, observă că se apropie o furtună, dar nu are unde să se adăpostească! Poate că și asta e tot o provocare. Cu siguranță, prietenii lui lupișori îl vor ajuta să găsească o soluție pentru a se adăposti. 

A trecut cu bine furtuna, adăpostul lui Mowgli a rezistat așa cum trebuie. Simte că se apropie de Stânca Sfatului, dar aude foarte aproape pași de elefant. E bătrânul Hathi! Știa Mowgli că nu se poate încheia călătoria fără vorbele înțelepte ale prietenului său elefant. Hathi îl propune lui Mowgli un moment de reflecție, pentru a vedea ce a învățat pe parcursul acestei mari călătorii. Apoi, se îndreaptă împreună spre Stânca Sfatului. Toți prietenii îi așteaptă acolo. Baloo, Bagheera, Chill, Kaa, Hathi și Akela sunt bucuroși că puiul de om și lupișorii au demonstrat că sunt GATA ORICÂND pentru a merge mai departe, pentru a nu se lăsa bătuți și pentru a răspunde oricărei misiuni! 

Ariile de dezvoltare:  caracter, spiritual.

Obiective:

La finalul activității, lupișorii:

  • Vor avea cunoștințe elementare despre cum se construiește un adăpost;
  • Își vor exersa abilitățile de a lucra în echipă, spiritul de inițiativă și autonomia;
  • Își vor dezvolta capacitatea de reflecție și de conștientizare a propriilor trăiri.

Descrierea activității: 

Patrula va organiza o ieșire în natură. Ultima provocare presupune două părți:

  1. Construirea unui adăpost

Lupișorii vor avea de construit un adăpost din lemnele sau lucrurile pe care le au la îndemână în natură (pot primi sfoară sau alte elemente care să îi ajute). Liderul nu va interveni în prima etapă: e important ca lupișorii să aibă inițiativă și să lucreze autonom. După ce vor termina adăpostul, va urma o discuție despre cum au hotărât să construiască, care a fost planul lor, dacă au reușit să lucreze conform planului, cum ar trebui construit un adăpost, ce trebuie luat în vedere și cum ar trebui îmbunătățită/ajustată construcția lor. 

  1. Scrisoare către lupișorul din mine din viitor

Fiecare lupișor va scrie o scrisoare al cărui destinatar va fi tot el, din viitor. Va trebui să își povestească sieși din viitor ce a învățat în acest an pandemic, cum s-a simțit, ce amintiri păstrează din toate experiențele de la cercetași și ce îl sfătuiește pe cercetașul din viitor să facă pentru a face față oricărei situații. Scrisorile pot fi puse într-o cutie specială, pe care o va păstra liderul. (Lupișorii își vor primi scrisorile peste un an sau mai mult timp, poate chiar înainte să treacă la temerari – liderul va alege un moment potrivit pentru primirea scrisorilor). 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *