PPP 2.0 : Provocarea 9 – Temerari

Cadru simbolic: 

Călătoria noastră , dragi temerari şi lideri, se apropie de sfârşit odată cu această ultimă provocare PPP 2.0.

Aproape fără să ne dăm seama a venit vara, anotimpul preferat de cercetaşi pentru ieşirile dese  în natură. Mediul înconjurător este extrem de important! În timp ce natura încearcă să păstreze echilibrul, activităţile umane, din contră, influenţează balanţa ecologică fragilă.

Vă provocăm să marcăm Ziua Internaţională a Mediului Înconjurător 2021 contribuind la restaurarea ecosistemelor.

  1. Iniţiaţi  o acţiune de curăţare a unui lac, plaje, parc sau altă zonă naturală; faceţi colaje de fotografii sau un filmuleț pe care să ni le trimiteți şi redactaţi o scrisoare despre aceasta activitate către un ziar local.
  1. Facilitaţi pentru toată  unitatea o discuţie despre valoarea ecosistemelor şi ameninţările cu care se confruntă. Dezbateţi ce se poate face pentru a inversa aceste tendinţe. Daţi “culoare” activităţii organizând şi o expoziţie de afişe, fotografii, etc. care să prezinte frumuseţea ecosistemelor din zona voastră geografică

Activitatea este recomandat să o faceţi în exterior. 

Arii de dezvoltare atinse: intelectual, social, dezvoltarea caracterului.

Obiective educaţionale:

  • Temerarii îşi folosesc în mod inovativ cunoştinţele acumulate pentru a da un aport pozitiv în beneficiul societăţii;
  • Temerarii înţeleg pe deplin importanţa implicării civice şi îşi asumă responsabilităţi spre beneficiul societăţii;
  • Temerarii caută mereu  să aibă un impact pozitiv în societate şi în relaţiile cu oamenii şi au un sistem de valorii proprii care-i ajută să se raporteze în mod pozitiv şi constructiv la lume şi viaţă.

Activitatea poate contribui la dobândirea însemnelor de merit principale: Comunicare, Tehnologie, Cultură generală, a insemnelor facultative: Fotograf, Artist, Botanist, Zoolog.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *