Cadru simbolic: “ La drum, cu… Pământul! ”
Luna martie este despre o călătorie mai specială, dragi temerari. Vom avea ca tovarăş de drum planeta noastă dragă. Şi cum într-o călătorie este recomandat să-ţi cunoşti partenerii vă provocăm de data aceasta să ne vorbiţi despre Pământ !
- Pregătiţi-vă cu patrula pentru “Ora Pământului” organizând un atelier în care să concepeţi/construiţi, la alegere, în funcţie de etapa de progres a cercetaşilor (a patrulei):
- un ceas solar (cadran solar);
- o torţă pentru fiecare membru al patrulei;
- gulguţe din hârtie reciclată! (minim 5 bucăţi/persoană);
- o hartă stelară a cerului de iarnă/primăvară care să conţină cel puţin cinci constelaţii:
- un atelier despre energii alternative (de exemplu cum produc cartofii energia electrică- vezi fişa de activitate Energii alternative din programul cercetăşesc de mediu).
- Sărbătoriţi “Ora Pământului”
“În fiecare an, în ultima sâmbătă din luna martie, milioane de oameni, instituţii şi companii sting luminile timp de o oră, alăturăndu-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie – Earth Hour.”
Vă provocăm să stingeţi şi voi luminile timp de o oră, pe 27 martie 2021 şi să postați pe pagina de FB PPP 2.0 filmuleţe individuale în care să ne vorbiţi, la lumina gulguţelor sau a torţelor, despre o specie pe cale de dispariţie sau despre schimbările climatice. Nu uitaţi ca în toate materialele vizuale să purtaţi uniforma (eşarfa/cămaşa).
Obiective educaţionale:
- temerarii îşi dezvoltă capacitatea de a se exprima prin diferite forme de comunicare; adoptă o atitudine pozitivă în ceea ce priveşte viaţa şi oamenii;
- temerarii îşi dezvoltă continuu şi sistematic cunoştinţele în diverse domenii de interes;
- temerarii îşi folosesc în mod inovativ cunoştinţele;
- temerarii înţeleg importanţa implicării civice şi îşi asumă responsabilităţi spre beneficiul societăţii.
Arii de dezvoltare atinse: afectiv, intelectual, social