PPP 2.0: Provocarea 4 – Seniori

a. Progres personal februarie- iunie

Păstrează un jurnal personal al emoțiilor, pentru a urmări cum evoluează ele în timp și care sunt triggerele pentru diferitele trăiri (Participanții ediției PPP 1.0 trebuie să continue să scrie în jurnalul conceput anterior).

(Notă: acest jurnal este strict personal, nu trebuie arătat nimănui, și are scopul de a încuraja introspecția. Liderul trebuie să verifice doar existența jurnalului, nu și conținutul acestuia)

b. Progres patrulă

Provocările din această lună pot contribui la realizarea următoarelor badge-uri: Tehnic, Educație Eco, Principii şi valori.

Obiectivele educaționale:

  • Cunoaşte principalele caracteristici ale florei şi faunei din regiunea în care trăieşte;
  • Cunoaşte principalele probleme de mediu ale comunităţii în care trăieşte;
  • Cunoaşte cel puţin cinci tipuri de a face un foc şi face o demonstraţie în acest sens, în cadrul unei activităţi a CL;
  • Identifică propriile calităţi şi defecte şi încearcă să se accepte aşa cum este ca persoană, cultivându şi încrederea în sine.
  1. „Gătesc sănătos și mă orientez printre rafturi eficient online sau față în față”

    Întrucât cercetașul este cumpătat și are mereu grijă de propriul corp și de mediul înconjurător, provocarea de luna aceasta vă îndeamnă să alegeți o rețetă culinară cât mai sănătoasă și să o puneți în practică împreună cu ceilalți seniori din Centrul vostru Local (fizic sau online). Task-urile obligatorii sunt:

  • Să scrieți împreună un buget pentru reteta primită, având grijă ca produsele sa fie cat mai sănătoase. Trebuie, de asemenea,  să cumpărați doar ce este necesar, fără să irosiți ingredientele.
  • Să întocmiți un plan pentru cumpărături ( când vor avea loc, cum vă organizați, ce trebuie să aveți la voi).
  • Să faceți, la finalul activității, o sesiune de debriefing, în care să includeți următoarele întrebări: 
    • Cum a fost pentru voi să pregătiți lista de cumparaturi?
    • Care credeți că este consumul de la alimente la nivel mondial?
    • Este important sa avem un plan stabilit inainte de a pleca la cumparaturi?
    • Este eficienta comandarea produselor de la producători locali și de la magazine prin diferite aplicații?

Rețetă

Aceasta trebuie aleasă în unanimitate de toți participanții. Pentru un plus de fun, vă îndemnăm să inventați o rețetă proprie, pe care să o denumiți, și să o împărtășiți cu noi pe pagina de facebook a evenimentului PPP 2.0.

Tabel buget

Rețeta trebuie sa fie cu produse cât mai sănătoase. Cantitatea trebuie aleasă în funcție de numărul de membrii din echipă.

Nr. Denumire produsCantitatePreț Producator local/supermarketObservații

2. Fiecare participant trebuie sa caute informații despre “ Ora Pamantului” și să creeze un video/poza care răspunde la întrebarea “De ce este Pământul atât de special?”. Așteptăm un colaj al filmulețelor în formularul de evaluare sau pe pagina evenimentului PPP 2.0, în cazul în care acest filmuleț este prea mare pentru a fi încărcat.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *