PPP 2.0: Provocarea 2 – Seniori

Programul se desfășoară în două etape:

  • Progres personal ! *Progresul se va evalua la finalul întregului program, la mijlocul lunii iunie,  așadar task-ul acestei etape nu trebuie evaluate după finalul fiecărei provocări, ci la finalul PPP 2.0
  • Progres patrulă

a. Progres personal februarie- iunie

Păstrează un jurnal personal al emoțiilor, pentru a urmări cum evoluează ele în timp și care sunt triggerele pentru diferitele trăiri (Participanții ediției PPP 1.0 trebuie să continue să scrie în jurnalul conceput anterior).

(Notă: acest jurnal este strict personal, nu trebuie arătat nimănui, și are scopul de a încuraja introspecția. Liderul trebuie să verifice doar existența jurnalului, nu și conținutul acestuia)

b. Progres patrulă

Fiecare senior este într-o etapă de progres diferită, dar provocarea poate contribui la realizarea următoarelor badge-uri: Scouting, Social, Principii şi valori.

 22 Februarie – s-a sărbătorit Ziua Mondială a Cercetășiei

Obiective:

  • Colaborează cu seniori din cel puţin trei CL diferite din ţară, pentru realizarea unei activităţi sincron;
  • Realizează o activitate de promovare a cercetăşiei în comunitate, implicând cel puţin seniorii din patrula/unitatea din care face parte.

Provocare:   

Organizați o întâlnire cu provocări pentru Centrul Local sau alt Centru din țară* (online sau față în față), în cadrul căreia:

  • Să povestiți despre cel mai fain moment de la cercetași (căutați și o poză sugestivă cu amintirea sau evenimentul din care face parte aceasta, și prezentați-o în cadrul întâlnirii);
  • Să faceți un quiz cu 10 întrebări despre cercetășie (poate fi cu premii) – este de datoria voastră să vă organizați, având în vedere următoarele aspecte:  cine răspunde la întrebări, cum se desfășoară concursul, care este sistemul de notare, etc.;
  • Să purtați o discuție despre ce idei aveți, care să ajute cercetășia la nivel local, să continue în pandemie;
  • Să faceți la final o sesiune de debriefing.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *