Programul se desfășoară în două etape:
- Progres personal ! *Progresul se va evalua la finalul întregului program, la mijlocul lunii iunie, așadar task-ul acestei etape nu trebuie evaluate după finalul fiecărei provocări, ci la finalul PPP 2.0
- Progres patrulă
a. Progres personal februarie- iunie
Păstrează un jurnal personal al emoțiilor, pentru a urmări cum evoluează ele în timp și care sunt triggerele pentru diferitele trăiri (Participanții ediției PPP 1.0 trebuie să continue să scrie în jurnalul conceput anterior).
(Notă: acest jurnal este strict personal, nu trebuie arătat nimănui, și are scopul de a încuraja introspecția. Liderul trebuie să verifice doar existența jurnalului, nu și conținutul acestuia)
b. Progres patrulă
Fiecare senior este într-o etapă de progres diferită, dar provocarea poate contribui la realizarea următoarelor badge-uri: Scouting, Social, Principii şi valori.
22 Februarie – s-a sărbătorit Ziua Mondială a Cercetășiei
Obiective:
- Colaborează cu seniori din cel puţin trei CL diferite din ţară, pentru realizarea unei activităţi sincron;
- Realizează o activitate de promovare a cercetăşiei în comunitate, implicând cel puţin seniorii din patrula/unitatea din care face parte.
Provocare:
Organizați o întâlnire cu provocări pentru Centrul Local sau alt Centru din țară* (online sau față în față), în cadrul căreia:
- Să povestiți despre cel mai fain moment de la cercetași (căutați și o poză sugestivă cu amintirea sau evenimentul din care face parte aceasta, și prezentați-o în cadrul întâlnirii);
- Să faceți un quiz cu 10 întrebări despre cercetășie (poate fi cu premii) – este de datoria voastră să vă organizați, având în vedere următoarele aspecte: cine răspunde la întrebări, cum se desfășoară concursul, care este sistemul de notare, etc.;
- Să purtați o discuție despre ce idei aveți, care să ajute cercetășia la nivel local, să continue în pandemie;
- Să faceți la final o sesiune de debriefing.