Q & A

Q: Odată înscriși în program – e nevoie să participe la toate activitățile/ provocările transmise?

A: Programul pilot include patru provocări/ activități. Participarea la întregul program nu este obligatorie, însă provocările primite din două în săptămâni formează un întreg, au continuitate și asigură atingerea unor obiective educative pe care le-am definit pentru fiecare ramură de vârstă. Provocările sunt transmise progresiv, după fiecare etapă încheiată ulterior și noi vă încurajăm să participați la toate.

Q: Înțelegem din invitație că propunerile vor fi pentru a se desfășura pe patrulă – dar…întâlnindu-se? așa vor fi trimise propunerile și doar dacă sunt patrule care nu se văd fizic, ele le fac online?

A: Activitățile propuse de acest program își doresc oferirea unui mediu sigur de dezvoltare, luând în considerare toate limitările generate de COVID-19. Astfel, provocările/ activitățile sunt gândite pentru activități de patrulă față în față, dar programul oferă posibilitatea derulării activităților și „individual împreună”, în care activitatea în sine se poate face independent de către cercetași sau online.

Q: Ne spuneți cum integrăm progresul acestor activități la sistemul de progres deja existent sau rămâne la latitudinea liderului de a face această parte?

– dacă e o programă separată de etapele de progres existente, există și zona de recunoaștere a acesteia?

A: Provocările au fost construite de așa natură încât să urmărească etapele sistemului de progres ale pedagogiei cercetășești. Evaluarea progresului cercetașilor participanți rămâne la latitudinea liderilor patrulelor înscrise.

Q: Dacă e o programă separată de etapele de progres existente, există și zona de recunoaștere a acesteia?

A: Pe lângă contribuția considerabilă adusă obținerii badge-urilor de progres & merit/ ramură de vârstă, ne propunem să recunoaștem finalizarea programului de către copii/ tineri, în mod separat.

Q: Vedem că la exploratori e propusă programa pe un alt cadru simbolic decât cel existent – ne-ar ajuta pe când se trimit activitățile/provocările să se link-uească și cu etapele de progres existente pentru a urmări evoluția la zona de însemne de progres.

A: Scopul principal al programului este să ofere sprijin Centrelor Locale să înceapă câteva activități potrivite pentru contextul actual, nu să înlocuiască sistemul de progres existent sau cadrul lui simbolic, astfel încât fiecare participant este liber să aplice programul și să îl adapteze după nevoia și realitatea actuală.

Q: Programa este pentru 2 luni – în sensul că este pentru noiembrie – decembrie? sau se întinde pe o perioadă mai lungă de timp?

A: Programul Pandemic pentru Patrule este, în momentul actual, un program pilot ce se încheie la finalul lunii decembrie, pe data de 18 fiind transmisă ultima provocare. În funcție de rezultatele generate și de feedback-ul primit din partea Centrelor Locale participante, vom lua o decizie referitoare la extinderea acestui program ca program – suport național anual pentru fiecare ramură de vârstă, la care unitățile din țară să aibă posibilitatea să se înscrie.

Q: Pe ce platformă vom lucra?

A: Comunicarea în cadrul acestui proiect va fi realizată pe email de pe adresa evenimente@scout.ro către adresa de email cu care v-ați înscris în formular.

Pentru activitățile pe patrulă, decizia vă aparține în totalitate, în funcție de contextul local și limitările impuse, când și cum vă întâlniți față în față sau online.

Q: Ce se întâmplă dacă există schimbări în numărul de cercetași înscriși?

A: Este necesar ca fiecare lider să urmărească progresul patrulei și țină evidența. La finalul fiecărei provocări, el va completa un formular în care ne va comunica dacă au existat modificări. Numărul membrilor nu afectează provocările primite, însă ne ajută în ideea recunoașterii finalizării programului de către fiecare cercetaș în parte.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *