PPP 2.0 : Provocarea 2 – Temerari

Cadru simbolic: Acum, pentru că tocmai ne-am întors de la Carnaval vă provocăm ca până la următoarea călătorie să vă îngrijiţi de pădurile, fântânile şi localitățile voastre! În curând vine primăvara şi ne va prinde bine să ştim că avem o potecă de pădure/parc marcată, un izvor sau o fântână amenajată  şi un loc special unde putem duce tot ce nu ne mai foloseşte (deşeuri).

Aveţi la alegere punctele A sau B, în funcţie de specificul  localităţii şi comunităţii voastre:

  1. Documentaţi un ghid local al centrelor de colectare a deşeurilor (culegerea informaţiilor din teren, hartă, structurarea unui material pe înţelesul tuturor, etc.)
  1. Documentaţi o marcare/remarcare de traseu turistic sau amenajarea /reamenajarea unui izvor/fântâni (semnalare, igienizare, decorare, etc,)

Notă: Având în vedere actualizarea regulilor privind derularea de activităţi cercetăşeşti la această provocare pot colabora  2-3 patrule din aceeași unitate, dacă localităţile sunt în scenariul 1 sau scenariu 2.

Cerinţe urmărite de lider:

  • pentru patrulele de temerari mari provocarea poate fi parte a unui proiect de patrulă sau obiectiv personal de stabilit şi atins
  • pentru patrulele de temerari mici provocarea  poate fi parte a dobândirii însemnului obligatoriu de Tehnologie, Comunicare.

Provocarea 2.2

Am celebrat pe 22 februarie  Ziua Mondială a Cercetăşiei şi totodată ziua lui B.P. (lordul englez Robert Baden Powell). În cartea sa “Scouting for Boys” – a patra cea mai vândută carte din lume, textul primelor ediţii este însoţit şi de propriile-i schițe (desene). Vă provocăm , ca patrulă,  să-i faceţi un “cadou” lui B.P. alcătuind un frumos şi original colaj cu imagini şi citate din această carte.

Notă: Vezi inclusiv versiunea în limba română realizata de Cercetaşii României!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *