Programul Pandemic pentru Patrule 2.0

Vremurile pe care le trăim ne determină să ne adaptăm întrucât este important să fim „Gata Oricând” și să oferim copiilor și tinerilor noștri activități relevante, astfel încât cercetășia să le fie un sprijin real în această perioadă, și să fie, totodată, prezentă în comunitate.

Program Pandemic pentru Patrule 2.0 vine ca răspuns la nevoia adresată de mai multe Centre Locale de a avea un cadru de program standardizat, care le poate ghida activitatea curentă, derulată cu restricții, și totodată, vine ca recunoștință din partea echipei pentru succesul primei ediții PPP.

Programul este axat, asemenea programului pilot, pe: lucrul pe grupuri mici / patrule / unități și natură.

PPP 2.0 se va derula pe o durată de patru luni și jumătate (februarie – jumătatea lunii iunie) și va conține un sistem de activități / provocări, pentru toate cele patru ramuri de vârstă. Aceste activități oferă cercetașilor un mediu sigur de dezvoltare luând în considerare limitările generate de COVID-19. Este de preferat ca activitățile să se desfășoare în cadrul patrulei, însă, dacă situația nu permite întâlnirea fizică dintre membri, se poate realiza și individual / online.

Regulament:

  1. Programul este opțional, bazat pe înscriere voluntară;
  2. Înscrierea în program se face pe patrulă de către liderul de patrulă (lupișori, temerari), șef de patrulă (eXploratori), mentor (seniori); în cazul în care un lider este responsabil de mai multe patrule, va completa formular de înscriere pentru fiecare patrulă în parte;
  3. Programul se va derula etapizat, în 9 trepte de progres, detalii despre fiecare etapă vor fi primite treptat, după finalizarea etapei anterioare;
  4. Detaliile provocărilor vor fi trimise liderului / șefului / mentorului patrulei prin mail, din două în două săptămâni;
  5. Programul pilot este implementat cu sprijinul liderilor de patrulă care vor fi responsabili pentru respectarea regulilor programului, supervizarea progresului în rândul cercetașilor înscriși, evaluarea îndeplinirii provocărilor și completarea unui formular de evaluarea la finalul programului, care trebuie să conțină o singură dovadă de realizare a provocărilor (poză, document, videoclip scurt);
  6. Patrulele care nu completează formularul de evaluare în timp util pot beneficia în continuare de provocările PPP 2.0, care vor fi postate pe site la o săptămână după trimiterea propriu-zisă a provocărilor către patrulele participante. Acestea nu vor mai benfeicia, însă, de badge-ul de progres al programului și nici de cel fizic care poate fi comandat la finalul Programului Pandemic pentru Patrule, ediția a 2-a;
  7. Participarea la programul PPP 2.0 nu este condiționată în niciun fel de participarea la programului pilot. Chiar dacă ai participat, chiar dacă nu la PPP 1.0, așteptăm înscrierea ta!

În curând va fi lansat pe Facebook un eveniment în care încurajăm patrulele participante să posteze poze, filmulețe și impresii pe tot parcursul Programului.

Această propunere de program este posibilă datorită unei echipe de cercetași faini cărora le suntem foarte recunoscători. Andreea Mîrț – Centru Local Cluj Napoca, Elena Ungureanu – Centru Local Sapatino Iași, Adela Murărescu – Centrul Local Licos Timișoara, Floarea Iacobescu – Centru Local Aetos Drobeta Turnu Severin și Laura Muntean Centru Universitar București, au creat conținutul pedagogic, iar Anastasia Grigore și Valentin Petrila, coordonați de Ana-Maria Oltean, se ocupă de imagine și comunicare în extern.

Partea de implementare este asigurată de Echipa de Evenimente a organizației sub îndrumarea atentă a Andreei Stan, Centru Local Lotus Tulcea, persoana cu care veți păstra comunicarea pe parcursul derulării întregului program, cu ajutorul lui Radu Pindic, de asemenea, din Centrul Local Lotus Tulcea.

Acestea fiind spuse, ne angajăm să trăim cercetășia împreună și în acest an: consultă calendarul de mai jos și completează formularul de înscriere până la data de 7 februarie 2021, inclusiv.

ATENȚIE! Prima provocare va fi lansată pe data de 2 februarie. Având experiența ediției trecute, ne dorim ca intervalul de înscriere să fie mai lung, așadar cu cât accepți provocarea mai repede, cu atât vei avea mai mult timp să te ocupi de aceasta împreună cu patrula ta.

4 thoughts on “Programul Pandemic pentru Patrule 2.0”

  1. Buna seara,
    Ar fi posibil sa aflu numele liderilor / centrelor locale inscrise la PPP 2.0 ca sa ii contactez pentru a putea colabora in realizarea sarcinilor. I-as putea invita la carnaval 🙂
    Multumesc !
    Noemi
    CL Ctin Sapatino

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *