PPP: Provocarea 4 – Temerari

Calea Inimii (Afectiv)

Obiective:

IV.1 Conștientizarea propriilor trăiri și atingerea echilibrului interior

Călătoria voastră cu patrula este  atât de sigură şi pentru că sunteţi  organizaţi, fiecare având un rol bine definit. Pentru a trece graniţele dintre “ţinuturi” aveţi nevoie în următoarele luni de un “paşaport afectiv” format din atâtea foi câţi membri sunteţi în patrulă.

  1. fiecare temerar va realiza propria foaie (maxim o coală A4) prezentându-şi rolul în patrulă, cum simte că poate ajuta din această poziţie, ce satisfacţii a avut până acum din acestă perspectivă, cu cine comunică şi cooperează cel mai bine din patrulă, care îi sunt nevoile pentru aşi îndeplini cât mai bine rolul.
  2. foaia de paşaport poate conţine imagini sugestive sau desene, caricaturi, etc.
  3. foile vor fi adunate de jurnalistul patrulei şi trimise liderului

IV.2 Dezvoltarea capacității de exprimare

Iată că mai sunt două săptămâni şi încheiem anul 2020 cu bune şi mai puţin bune, încrezători că în anul 2021 vom avea parte de aventuri minunate! 

  1. patrula va transmite un mesaj de An Nou unei alte patrule din ţară; poate fi patrula căreia i-aţi trimis felicitarea sau puteţi alege o altă patrulă
  2. mesajul va fi  un video (filmare) de maxim 10 min. şi va exprima prietenia, pacea, empatia
  3. “ decorul” va fi unul exterior şi specific etapei  la care se află patrula şi anume  puteţi filma pe o câmpie, în faţa unui han, în pădure, pe un vârf de munte

IV3. Adoptarea unui comportament empatic 

Scrieţi liderului ce vă coordonează provocările pandemice o scrisoare de recunoștință ! Poate fi şi despre cum ţi-ar plăcea să fii tratat, cum îi înţelegi tu nevoile de lider, cum îi promiţi să te străduieşti mai mult, ce ai învăţat cel mai mult de la el/ea.

Trimiteţi scrisoare prin poştă (plic timbrat) sau puneţi personal plicul în cutia poştală dacă ştiţi să ajungeţi la adresa de domiciliu.

Liderul va aduna scrisorile şi va trimite o singură fotografie cu ele în aşa fel încât să nu expună conţinutu lor dacă nu doreşte! (se pot fotografia doar plicurile, plicurile şi un colţ de la fiecare scrisorică, un mic fragment de la fiecare scrisoare, etc.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *