PPP: Provocarea 3 – Lupișori

Scrisoare către un alt lupișor

Arii de dezvoltare: social, afectiv, intelectual 

Obiective:

  1. Învățarea despre elementele specifice unei scrisori (formule de adresare, de încheiere, unde se pune timbrul etc.);
  2. Exprimarea scrisă despre experiența de lupișor.

Cadru simbolic:

În zborul său deasupra junglei, Chill observă cum foarte multe patrule de lupișori își desfășoară activitățile, fiecare pe meleagurile sale. I-ar plăcea ca acești lupișori să se cunoască între ei, așa că s-a hotărât să colecteze și să ducă scrisori de la câte o patrulă către o altă patrulă. Astfel, fiecare lupișor va avea ocazia să facă cunoștință cu un alt lupișor. 

Mod de desfășurare:

Fiecare lupișor va scrie o scrisoare către un alt lupișor, dintr-un alt centru local, pe care nu îl cunoaște. În scrisoare se va prezenta, va spune ce lucruri îi plac, ce înseamnă pentru el să fie cercetaș și ce îi place cel mai mult la lupișori.

În tabelul atașat, veți găsi numele patrulei cu care veți coresponda (alături de numele liderului și datele sale de contact). Pentru îndeplinirea acestei provocări, veți lua legătura cu liderul patrulei și veți organiza împreună trimiterea scrisorilor, asigurându-vă că fiecare lupișor din patrula voastră trimite o scrisoare (puteți alege dacă trimiteți toate scrisorile de la patrulă împreună, urmând ca atunci când le primiți să le distribuiți fiecărui lupișor în parte sau dacă fiecare lupișor trimite individual, cu ajutorul părinților – detaliile organizatorice le stabiliți voi, importante sunt expedierea și primirea scrisorilor). 

Materiale necesare: foi A4, pixuri, plicuri și timbre

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *