PPP: Provocarea 1 – Seniori

Programul este gandit pe 2 parti:

  1. Progres personal
  2. Progres patrulă
  1. Progres personal:

Provocare

1.   Fiecare membru din patrula își alege un însemn de merit ( din cele 14 domenii de progres) și creează un plan pentru obținerea lui în condiții de pandemie – este necesar feedback-ul liderului

2.  Săptămânal fiecare membru din patrulă, prin rotație, spune un gând al zilei ( patrula stabilește ziua), iar la final debriefing împreuna cu patrula.

3. Păstrează un jurnal personal al emoțiilor, pentru a urmări cum evoluează ele în timp și care sunt triggerele pentru diferitele trăiri.

  1. Progres patrulă:

Fiecare senior este într-o etapă de progres diferită, dar provocările din această lună pot contribui la realizarea următoarelor badge-uri: Condiţie fizică şi îngrijirea corpului, Tehnic, Echipa şi leadership

Bingo pentru o minte sănătoasă 

( poate fi ținut față în față sau online )

    Ultimele luni au adus cu sine noi provocări pentru fiecare dintre noi – de la ce facem ca să ne ocupăm timpul, până la activități și moduri prin care ne-am menținut trupul și mintea sănătoase. Voi ce ați făcut ca să treceți peste aceste provocări?

Ce trebuie să faci? ( liderul de patrulă sau un senior )

  1. Creezi un formular cu câteva întrebări anonime ( ce carte ai citit ultima oară? Ce sport ai practicat în perioada asta? Ce rețetă sănătoasă ai descoperit în pandemie? Ce skill/ talent ai descoperit?, etc.) pe care seniorii să îl completeze înainte de întâlnirea de patrulă.
  2. Rogi patrula să completeze formularul
  3. Creezi online tabelul pentru Bingo din raspunsurile adaptate aici https://myfreebingocards.com/
  4. Stabilește care sunt criterile pentru a striga Bingo ( exemplu primul care are diagonală)
  5. Fiecare primește cartonașul său virtual (tot din aplicația de mai sus). Să înceapă distracția
  6. La finalul activității: debriefing (lucruri ce pot fi discutate: ce provocări au avut în pandemie, ce idei noi au descoperit, pe care vor să le implementeze ei în perioada următoare, din răspunsurile celorlalți seniori, ce nevoi au – la care pot răspunde/ajuta ceilalți seniori, etc)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *