Continuăm seria de prezentare a proiectelor câștigătoare din cadrul campaniei „PPP Împreună facem bine” (campanie implementată cu sprijinul Kaufland România), cu trei proiecte realizate de cercetașii Centrului Local Drumul Crinului.
Pădurea verde
Proiectul „Pădurea Verde” a fost implementat de o echipa de 7 temerari din cadrul Centrului Local Drumul Crinului, care au ca obiectiv informarea și responsabilizarea locuitorilor din jurul Municipiului București, cu privire la importanța ocrotirii mediului înconjurător. Echipa a organizat două activități, în lunile noiembrie și decembrie, în Pădurea Băneasa.
Padurea Baneasa este localizată în partea de Nord a Bucureștiului și este identificată cu o oază de verdeață de locuitorii acestui oraș, reprezentând un loc în care se pot desfășura diverse activități în natură (drumetii, trasee de bicicleta etc.). În ultima perioadă, cutreierând pădurea în cadrul activităților săptămânale, cercetașii au descoperit o mulțime de deșeuri aruncate la voia intamplarii, fapt ce i-a motivat să își propună, prin intermediul acestui proiect, sa contribuie activ la protejarea naturii. În afară de colectarea deseurilor, ei au împărțit 500 de flyere locuitorilor și trecătorilor atașând fiecărui flyer cate un sac de gunoi pentru a încuraja comunitatea să li se alăture.
Ora de lectură
Cercetașii Centrului Local Drumul Crinului, cu ajutorul programului „PPP Împreună facem bine”, implementat cu sprijinul Kaufland România, au derulat proiectul „Ora de lectură”, prin care elevi și cercetași, alături de liderul de la lupișori, Cristina Ghinea și prin bunăvoința doamnei învățătoare Butnaru Ana Maria, cadru didactic al Școlii Gimnaziale nr. 178, au susținut un atelier de lectură, în cadrul căruia au descoperit împreună tainele cărților, dând frâu liber imaginației stârnite de lumea poveștilor. Elevii clasei a III-a B, au primit cărți de povești și au beneficiat de un club de lectură unde elevii au citit și au povestit aventurile lecturate. Întrucât proiectul s-a desfășurat în preajma sărbătorilor de iarnă, titlul cărții a fost ales simbolic, deoarece proiectul și-a propus să stârnească interesul pentru lectură al elevilor participanți. Cartea pe baza cărora au avut loc activitățile incluse în clubul de lectură a fost aleasă de comun acord de către cei 7 lupisori implicați în proiect.
Proiectul „Ora de lectură” a avut în prim-plan conectarea copiilor la lumea magică a poveștilor și încurajarea acestora să descopere beneficiile pe care le are lectura. Din cauza situației pandemice și a restricțiilor aplicate în școli, liderul coordonator al Centrului Local Drumul Crinului a participat la orele de lectură cu ajutorul unei platforme online.
Acest proiect a venit ca sprijin pentru participanți și pentru cadrele didactice implicate într-o perioada grea, în care copiii au fost nevoiți să petreacă mult timp în fața calculatoarelor, uitând sau neglijând cărțile din jurul lor, atât de benefice pentru dezvoltarea imaginației, a concentrării atenției, a capacității de memorare și pentru stimularea intelectului.
Dăruim zâmbete
În luna decembrie, în preajma Sărbatorilor de iarna, cercetașii au participat la un proiect caritabil, prin care au achiziționat și distribuit alimente neperisabile, necesare traiului zilnic, beneficiarilor aflați în evidența DGASPC Sector 6, prin intermediul Magazinului Caritabil SocialXChange.
Astfel, liderii și cercetașii Centrului Drumul Crinului au asigurat alimente de baza unui număr de 10 familii prin proiectul ,,Dăruim zâmbete”, proiect ce face parte din programul PPP Împreună facem bine, desfășurat de Organizația Națională Cercetașii României, cu sprijinul Kaufland România. Prin acest proiect cercetașii și-au propus să aducă beneficiarilor (cazuri sociale, familii monoparentale etc), împreună cu alimentele necesare, o raza de soare și un zâmbet pe chipul împovărat de griji. Dorim ca și ei, acum, în prag de Sărbători, să aibă ce pune pe masa copiilor, iar cercetașii din cadrul Centrului învață să fie mult mai atenți și responsabili cu cei aflați în dificultate.