PPP 2.0 : Provocarea 7 – eXploratori

Visând către mai departe

Introducere

În tot drumul lui, avatarul a avut parte de mentori care l-au ajutat să decidă direcția spre care vrea să se îndrepte. Uneori acești mentori i-au ieșit în cale, iar alte ori a trebuit să îi caute din propria inițiativă, în funcție de nevoi. Acum e rândul vostru să treceți prin acest proces și să vă creați propria călătorie sub îndrumarea unei călăuze.


Obiective educaționale

 • Căutarea activă a unor mentori sau modele în domeniul profesional de interes;
 • Cultivarea unei rețele de contacte cu mai multe persoane care lucrează în domeniul de interes;
 • Asimilarea experienței și învățarea despre expertiză acestor persoane și utilizarea acestor cunoștințe în propriul lor plan de carieră.

Descriere

 1. Activitatea este recomandată să se facă individual sau alături de membri patrulei, dacă este același domeniu de interes.
 2. Exploratorii vor avea de luat un interviu unei persoane pe care o admiră sau care lucrează/ este într-un domeniu de interes pentru ei.
 3. Persoanele intervievate pot fi din adulți din organizație, persoane din comunitatea locală precum profesori, manageri ș.a. sau persoane cu influență în social media. Aici fiecare eXplorator decide pe cine vrea să intervieveze și să încerce să ajungă la o persoană spre care nu ar avea în mod normal legături, important este să afle mai multe informații despre un domeniu spre care vrea să se îndrepte ca o viitoare carieră.
 4. Interviul poate fi realizat sub orice formă, precum conferință video, transmiterea întrebărilor în scris în prealabil sau chiar invitat persoana respectivă la întâlnirea cu patrula pentru o discuție liberă.
 5. Exploratorul are libertatea să pună orice fel de întrebări la interviu care să îi ofere răspunsul la curiozitățile sale. Aici sunt câteva întrebări ajutătoare de interviu:
  1. Care au fost cele mai mari dificultăți pe care le-ai întâmpinat în drumul carierei pe care o ai?
  2. Ce te-a motivat să optezi pentru această carieră?
  3. Care crezi că sunt lucrurile care ți-au făcut viața mai ușoară în cariera ta?
  4. Ai știut dintotdeauna că aceasta este cariera pe care vrei să o ai?
  5. Ai avut sau ai alte domenii de interes?
  6. Cum îți echilibrezi timpul în viața personală cu cea profesională?
 6. După ce fiecare eXplorator a luat interviul persoanei dorite, este important să se realizeze o întâlnire cu patrula pentru a se discuta următoarele:
  1. Cărei persoane ai decis să îi iei interviul și de ce?
  2. Ce ai aflat surprinzător de la persoana intervievată?
  3. Ce lucruri ți-a transmis și au rămas cu tine?
  4. Te vezi în viitor lucrând într-un domeniu asemănător?
  5. Cum ți se pare domeniul profesional de interes acum după interviu?

Leave a Reply

Your email address will not be published.