PPP 2.0 : Provocarea 6 – eXploratori

Puterea interioară

Introducere

Avatarul rezolvă situațiile de criză dar acestea nu sunt singurele lui îndatoriri. Ca toți ceilalți oameni face parte din lumea din jur cu toate bunele și relele sale. Așadar nu e de mirare că atunci când nu e o situație de criză, avatarul își găsește de lucru folosind pasiunile proprii.

Obiective educaționale

  • Definirea pasiunilor și visurilor pentru viitor;
  • Compararea și evaluarea testelor șablon prin prisma propriilor așteptări; 
  • Inițierea discuțiilor cu membrii patrulei despre rezultatele obținute și planurile pentru viitor.

Descriere

  1. Atunci când nu lasă lumea puțin mai bună decât a găsit-o, avatarul se orientează spre forțele și abilitățile sale proprii. El este dornic să învețe lucruri noi și să își descopere pasiunile. În cele ce urmează eXploratorii vor completa mai multe teste de personalitate și orientare în carieră. Atenție aceste teste sunt pur informative și nu reprezintă adevărul absolut, ci reprezintă o unealtă ca eXploratorii să se cunoască mai bine.
  2. Să începem cu un test de personalitate iar ulterior trecem la un test de orientare în carieră. Se selectează start career questionnaire și se selectează limba română pentru o navigare mai ușoară.
  3. Reflectați asupra răspunsurilor și vedeți cât de mult se potrivesc pentru voi. Puteți să scrieți într-un caiet sau jurnal care sunt obiectivele voastre legate de aria educațională, de carieră, din zona socială și cele legate de sănătate și nutriție.
  4. Realizați o întâlnire cu patrula și discutați despre rezultatele testelor, împărtășiți alte teste sau resurse pe care le cunoașteți și credeți că pot fi de folos și celorlalți.
  5. Realizați un joc de rol sub forma de mimă. Gândiți-vă la ce vă doreați să deveniți când erați mici, puteți să vă folosiți de orice obiecte credeți că pot fi de folos ca ceilalți să ghicească. Ulterior mimați ce vă doriți în viitor să deveniți în plan profesional folosind alte obiecte pe care le aveți la îndemână.
  6. În cazul în care nu vă puteți vedea fizic realizați un Google Jamboard. Adăugați imagini cu ce visați să fiți când erați mici în partea din stânga a paginii de Jamboard și ce vă doriți acum în partea din dreapta a paginii. Încercați să ghiciți cine ce a adăugat.
  7. La întâlnire folosiți-vă de debriefing:
    1. Cum ți s-au părut testele de personalitate și carieră?
    2. Cum te-ai simțit când ai văzut rezultatele testelor? Dar atunci când ți-ai amintit ce voiai să devii când erai mic/ă?
    3. Ce ai descoperit realizând aceste teste?
    4. Ce iți dorești să faci în viitor pentru a-ți atinge obiectivele?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *