Cadru simbolic:
Heiii! Cum a fost călătoria voastră prin județ? Nu-i așa că ați aflat multe în urma acestei provocări? Știm că vă doriți să mai zăboviți pe la meșterii populari ca să descoperiți obiceiuri și tradiții dar Pădurarul vă așteaptă pentru a sărbători cu voi Luna Pădurii. Natura revine la viață intens în această perioadă și orice conectare cu Ea devine provocatoare!
- Pe Câmpii, Podișuri și Dealuri răsar și înfloresc plante diverse ce ne atrag atenția prin formă și culoare. Patrula este provocată să iasă în natură și să identifice minim 6, maxim 20 de plante mai des întâlnite (denumire științifică, denumire populară, condiții de creștere și utilitate). Va întocmi un ierbar clasic. Acesta trebuie să includă planta întreagă (rădăcină, tulpină, frunze, flori). Pentru speciile ocrotite se acceptă în ierbar fotografii sau desene făcute de cercetași!
- Patrula de cercetași este provocată să-și planteze cât mai original propriul pomișor într-un loc propice creșterii lui. Ca variantă la această provocare: amenajați cu patrula un spațiu verde în comunitate (curtea școlii, parc, sediu, gradina unui cercetaș, alte instituții).
Cerinţe urmărite de lider:
- Recoltarea plantelor să fie cât mai puțin ”agresivă” pentru natură;
- Plantele ocrotite nu vor fi recoltate;
- Organizați/inventați împreună cu animatorul patrulei un joc prin care temerarii să-și fixeze cunoștințele despre plantele descoperite
- Activitatea poate contribui la obținerea însemnului de merit elementar Hike, la obținerea însemnului de merit facultativ Botanist (Podiș) sau la obținerea însemnului facultativ Supraviețuitor (Deal).
Arii de dezvoltare atinse: intelectual, fizic, social.
Obiective educaţionale:
- Temerarii adoptă un stil de viață sănătos;
- Temerarii îşi dezvoltă continuu şi sistematic cunoştinţele în diverse domenii de interes;
- Temerarii își folosesc în mod inovativ cunoștințele acumulate pentru a da un aport pozitiv în beneficiul societății;
- Temerarii înțeleg importanța implicării civice.