PPP: Provocarea 2 – Temerari

Calea Sufletului

Prietenie sufletească cu timbru

Nu mai este mult şi  încep  pregătirile  pentru sărbătorile de iarnă.  Gîndurile bune se îndreaptă spre cei dragi: părinţi, bunici, prieteni. Suntem siguri că printre prieteni sunt şi  cercetaşi din alt centru local, unitate sau patrulă. Haideţi să le trimitem o felicitare !

Patrula va decide dacă trimite o felicitare spre o altă patrulă de temerari din alt CL sau dacă fiecare membru din patrulă trimite individual o felicitare spre alt prieten cercetaş din ţară/localitate. Felicitarea sau felicitările vor fi confecţionate  de temerari, vor fi puse în plicuri timbrate  şi expediate prin poştă.  Mesajul felicitării  va fi unul de pace şi respect pentru valorile umane. Liderul va urmări tot procesul şi va sprijini cu procurarea “adreselor fizice” acolo unde este nevoie. 

Calea spre  autocunoaştere

Hangiţa Ancuţa are din nou nevoie de noi, cercetaşii patrulei …. . În hanul ei a amenajat special pentru comunitatea scout un salon unde putem să ne adunăm, să bem un ceai fierbinte, să depănăm poveşti cercetăşeşti în faţa sobei încălzite. Dar lipşeşte ceva… pereţii sunt goi! Şi cum Ancuţa ştie că noi cercetaşii ne călăuzim după o Lege “specială” s-a gândit să decoreze pereţii salonului cu tablouri care simbolizează valorile noastre morale.  Aşa că a trimis 10 mesaje cu cele 10 norme ale Legii cercetaşului liderului patrulei : îngrijit, disciplinat, cinstit, credincios, curajos, vioi, politicos, util, prietenos, patriot. Aşteaptă de la patrulă  10 “tablouri” făcute în natură şi “înrămate “ cât mai creativ.

Variantă pentru patrulele cu  temerari mari (etapa Deal/Munte): să organizeze în natură/oraş  un treasure hunting pentru o patrulă de temerari mici (etapa Câmpie) cu 10 puncte de control în care vor ascunde indiciile (cele 10 norme).  Provocarea temerarilor mici va fi să facă pozele “tablou”.

Biblioteca spirituală

“O bibliotecă depăşeşte orice alt lucru pe care o comunitate poate să-l facă. Este un izvor nesecat în deşert” – Andrew Carnegie

Fiecare membru al patrulei va face o listă cu 3-5 publicaţii (cărţi, reviste) ce ating ca subiect  spiritualitatea şi pe carea le-a citit sau intenţionează să le citească. Se vor fotografia coperţile respectivelor publicaţii şi se va alcătui o “bibliotecă virtuală” a patrulei. Liderul va trimite organizatorilor fotografia colaj cu coperţi.

La întâlnirile patrulei din luna decembrie temerarii vor fi încurajaţi să organizeze, pe rând un moment spiritual (5-10 min.) folosind “biblioteca”.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *